Glasverzekering

Glasverzekering

Een bal door het raam, een ingegooide ruit. Erg herkenbaar en supervervelend, want op deze schade zit niemand te wachten. Een glasverzekering bij uw woonverzekering dekt eventuele schade aan de ramen van een huis. Met een glasverzekering hoeft u zich dus geen zorgen meer te maken over ruitbreuk. Maar wanneer sluit u deze verzekering nu af? En wie sluit hem af als u verhuurt of huurt? Rivez-Zuiderhuis vertelt u graag meer.

Glasverzekering of glasmodule?

Elke verzekeraar hanteert zijn eigen benamingen en eigen mogelijkheden. Een glasmodule is doorgaans een aanvulling op een woonhuis-(lees: opstal-) of inboedelverzekering terwijl een glasverzekering afzonderlijk afgesloten wordt. Dit komt mede door de vraag wie een glasverzekering afsluit. Daarbij komt ook dat het combineren van verzekeringen mogelijk voordeel voor u kan opleveren.

Wat valt onder de dekking van een glasverzekering?

Bij glasbreuk gaat het uitsluitend om ramen die bedoeld zijn om licht door te laten. Dat betekent dat aquaria of spiegels niet zijn verzekerd. Glas is met een glasverzekering verzekerd tegen "alle van buiten komende onheilen". Daar valt dus ongeveer alles onder wat met het glas kan gebeuren. Schade als gevolg van een natuurramp is niet meeverzekerd. De glasverzekering dekt ook geen schade aan glas met als oorzaak een inbraak, brand of verbouwing. Deze schade door inbraak, brand of verbouwing is gedekt onder de opstalverzekering en/of inboedelverzekering.

Wie sluit een glasverzekering af?

Als u huiseigenaar bent en zelf in de woning woont sluit u de glasverzekering (of glasmodule) af als onderdeel van al uw woonverzekeringen. U heeft dan immers zowel een opstal- als een inboedelverzekering nodig. Bij het verhuren of huren wordt het wat onduidelijker.

Meer weten over: Glasverzekering?

Beide partijen (verhuurder en huurder) kunnen in principe de glasverzekering afsluiten. Wel moet in de huurcontracten duidelijk zijn gemaakt wie verantwoordelijk is voor het afsluiten van de glasverzekering. Als huurder kunt u dan kiezen voor de combi inboedel + glas en als verhuurder voor de combinatie opstal + glas. Een adviseur van Rivez-Zuiderhuis helpt u graag de juiste keuze maken.

Aanvullend verzekeren

Wanneer uw woning duurder glaswerk bevat, zoals bijvoorbeeld glas-in-lood ramen of speciaal geslepen glas, dan is het vaak verstandig een aparte glasverzekering af te sluiten en niet te kiezen voor een aanvulling op de inboedel- of opstalverzekering. Zo wordt mogelijk een hoger bedrag verzekerd, maar wel tegen een hogere premie. Als u dit doet bij dezelfde verzekeraar als uw andere woonverzekeringen levert dit in de meeste gevallen een premievoordeel op en wordt u bij schade mogelijk sneller geholpen.

Glasverzekering afsluiten

Wilt u een glasverzekering afsluiten of meer informatie over woonverzekeringen? Wij helpen u graag de juiste verzekeringsvorm vinden. Een adviseur van Rivez-Zuiderhuis in Helmond, Veghel, Schaijk, Venlo en Malden vertelt u meer.

De voordelen van een glasverzekering

Veelgestelde vragen Glasverzekering

Zit een glasverzekering standaard bij de woonhuisverzekering?

Nee, die is een aparte verzekering. Soms is het een aanvullende module op een woonhuisverzekering of wordt een glasverzekering als een afzonderlijke verzekering toegevoegd aan ...

Ik verhuur mijn woning moet ik dan een glasverzekering afsluiten?

Daarover moet u afspraken maken met de huurder. Zowel de huurder als verhuurder kunnen een glasverzekering of glasmodule afsluiten. De huurder moet ook een opstal- ...

Kan ik een aparte glasverzekering afsluiten of is dit alleen in een verzekeringspakket verkrijgbaar?

Een glasverzekering zit vaak als een module in de opstal- of inboedelverzekering. Maar het is altijd mogelijk om een aparte glasverzekering af te sluiten. Vaak ...

Het glas van mijn aquarium is kapot gegaan door een bal, valt dit ook onder mijn glasverzekering?

Nee, dit valt onder de opstalverzekering of inboedelverzekering. Een glasverzekering is alleen voor glas dat wordt gebruikt bij ramen die licht door laten.