Een brand, overstroming of inbraak kan ervoor zorgen dat uw bedrijf stil komt te liggen. Dat is heel vervelend, want u wilt als ondernemer het liefst gelijk door na een dergelijke calamiteit. Wanneer uw zaak dan helemaal gesloten moet worden, betekent het niet alleen dat u kosten heeft door de schade van de brand of inbraak, maar loopt u ook mogelijke omzet mis en dient u uw personeel ook gewoon doorbetalen.
Veel bedrijven kiezen naast een inventaris- en goederenverzekering, voor een gebouwverzekering. Dit zijn verzekeringen die u als ondernemer ook echt nodig heeft. Ze vergoeden de schade die is ontstaan aan het gebouw en uw goederen/inventaris in het geval van een brand, storm of inbraak. Echter bieden deze verzekeringen geen dekking voor de gevolgen van de schade. De kosten voor de bedrijfssluiting zijn in dit geval dus niet gedekt.
Er zijn ook situaties waardoor uw bedrijf gesloten moet worden zonder dat er schade is aan de eigen onderneming. Denk hierbij aan een winkelcentrum dat gesloten moet worden door een brand, terwijl uw winkel niet direct getroffen is. Of wanneer een toeleverancier materiële schade heeft en de bestelde producten niet kan leveren. Uw onderneming loopt hierdoor wel schade op. Deze schade is alleen te verhalen bij een bedrijfsschadeverzekering. Hier zitten uiteraard wel regels aan verbonden. Wanneer de schade ontstaat doordat de materiële schade is ontstaan bij een toeleverancier, dan kan er bijvoorbeeld een maximumbedrag aan zitten. Zo kan het voorkomen dat u niet de volledige schade krijgt vergoed. Dit zijn allemaal belangrijke punten om rekening mee te houden bij het afsluiten van deze verzekering. Uw dekking moet wel afgestemd zijn op uw bedrijf en de bijbehorende bedrijfsrisico’s.
Stormschade en wateroverlast komen helaas steeds vaker voor. Het is belangrijk om goed te kijken welke bedrijfsschadeverzekering uw bedrijf hier de juiste dekking voor biedt. Wanneer uw bedrijf buitendijks is gevestigd of in de buurt van grote rivieren of kanalen dan gelden daar verschillende regels voor. Het bedrijf is dan gevestigd in een hoog risicogebied. Bedrijfsschade als gevolg van directe of indirecte neerslag en opeenhoping van water worden ruimhartiger vergoed dan bij een overstroming. Wees alert wanneer uw bedrijf in een risicogebied is gevestigd en u een verzekering selecteert.
Een bedrijfsschadeverzekering beschermt uw bedrijf tegen schade die ontstaat na de materiële schade, bijvoorbeeld wanneer uw bedrijf noodgedwongen moet sluiten. Wilt u graag advies over de bedrijfsschadeverzekering? Maak een afspraak met een adviseur van Rivez-Zuiderhuis. Wij helpen u graag.
Financiële diensten en producten zijn complex. En vast niet je favoriete bezigheid. Dan is het goed om te weten dat je voor een helder en persoonlijk financieel advies bij een specialist terecht kan. Wij zijn jouw partner voor al je financiële vraagstukken, van advies over je hypotheek en je verzekeringen, maar ook je sparringpartner over de mogelijke financiële risico's van je bedrijf. Wij kijken naar jouw persoonlijke situatie door jouw bril. Je wil immers kunnen rekenen op de juiste financiële expertise en een duidelijk verhaal zonder haken en ogen. Weten waar je aan toe bent. Privé of zakelijk, dat maakt ons niet uit. Jij bent welkom.